21 Nisan 2008 Pazartesi

ARI SOKMASI DEYİP GEÇMEYİN!

Değerli Dostlar,


Arı sokması şimdiye kadar çok yaşadığımız bir olaydı ve biraz şiştikten sonra geçiyordu.


Ancak 20 Nisan günü kovan kontrolü esnasında maskemin fermuarını açık unutmam sonucu 2 arı tarafından gafil avlandım. 2 adet alnımdan ve 1 tane kulak arkasından biri soktu,alnıma iğneyi tam geçiremediğinden en son iğnesi kulak arkasından soktuğu yerde kaldı.(Yani 1. arı 3 kez sokmuş oldu.)


2. arı ise üst dudağımdan soktu ve iğne kaldı.


Yavaşça arılıktan çıkıp ayna karşısında iğnelerdeki zehir keselerini enjekte etmemek için bir bıçak yardımıyla sıyırarak çıkardım.Sokulan yerlere antihistaminik krem sürdüm.Ancak ayaklarımdan dizlerime doğru uyuşma,gözler pul pul,baş dönmesi ve kalp atışlarım hızlandı kendime duyuluyordu.Yüzümü ve kafamı yıkamaya başladım ama nafile.


Bir yakınımı çağırdım beni hastaneye götürmesi için.10 dakika falan bilincim kaybolmuş.Uyandığımda her yerim ıslaktı, ayıltmak için su dökmüşler.Vücudumda karın bölgesi ve koltuk altlarında kızarıklık ve kabarma vardı.Boynumda da müthiş bir ağrı hissediyordum.
Ayran,yoğurt ve pekmez şerbeti içerek kendimi topladım.
Bunları şunun için yazdım.
Arılığı yerleşim yelerinden uzak birçok arıcı var.Arılığa giderken mümkün mertebe yanlarında ehliyetli bir kişi götürmeye gayret etsinler.Ben dağ başında olsam iş daha tehlikeli bir hal alırdı diye düşünüyorum. Onun için "beni etkilemez","ben bağışıklık kazandım" falan demeyin,bu işin ne zaman allerjik etki yapacağı belli olmuyor. Bazı dostlar maske falan da takmıyor.Bence maskesiz eldivensiz kontrol yapmayın derim.Yanınızda mutlaka antihistaminik iğne bulundurun.Size değilse de başkasına lazım olabileceğini gözardı etmeyin.

Tüm arıcılara kazasız belasız bol verimli bir yıl diliyorum.