12 Mayıs 2008 Pazartesi

USLU IRK ANA ARI ARANIYOR.

Hırçın arının arıcıyı canından bezdirdiğini bazan arıcılık yapmaktan bile vazgecirdiğini yanılmıyorsam Sayın Muhsin Doğaroğlu'nun yazılarından okumuştum. Önceki hafta maskemin açık kalan fermuarından girip beni şoka sokan kovan sanki delice otu yemiş.
Daha kovan kapağını açar açmaz hepsi dışarı hücum ediyor.Ne körük dumanı ne su spreyi sakinleştirmiyor.Çerçeveyi çeker çekmez hepsi eldivene üşüşüyor.0,5 cm kalınlığındaki kauçuk arıcı eldiveninden iğneyi parmağıma geçiriyor.(Hemen antihistaminik hap yuttum.İğneler yedekte.) Sayın Ali Türk'e miller metodunu sorma sebebim de bu.Diğer kovandan ana yetiştirip bu kovana verip kendi anasını imha edeceğim.Yoksa arılıktan uzaklaştırıp bağa bahçeye koyup kaderine terkedeceğim. Arılığa maskesiz giremez oldum.Bu kovanı hasat zamanı düşünmek bile istemiyorum.O zamana kadar anayı değiştirip yeni versiyonu tarlacı yapmaya niyetliyim. Bloglardan izliyorum herkes eldivensiz kontrol yapıyor ,bazıları maske de takmıyor.Nerde öyle uysal sakin arılar. o arkadaşlara gıpta ile bakıyorum. MACAHEL'İ, ARDAHAN ANA ARI ÜR.Ğİ VE ZİRVE ARICILIĞI ARADIM . 15 Mayıstan önce ana temin etmek mümkün değilmiş..Bekliyorum,beklerkende başka alternatifler düşünüyorum.
Çok sakin uslu karasal iklime dayanıklı seçkin, genç, döllenmiş damızlık ana arı yerini bilenler elinde olanlar lütfen beni arasın.msn falan boşverin bana aşağıdaki telefonlardan ulaşın yeter.Gına geldi artık.
Saygı ve selamlar.
0 542 385 65 35
0 352 322 00 50 den 10 hat dahili 170