20 Mayıs 2008 Salı

21 SAATTE SARI IRK SİYAH IRKI KABUL ETTİ.

İnternet sitelerinde arıcılıkla ilgili bilgileri okuyup çok bilgiler edindik.
Bunlardan biriside “verimi düşük,hırçın,falza melezleşmiş kolonilerinizden verim almanız için ; menşei belli saf ana arılar vererek yada verimli olan beğendiğiniz kolonilerinizden kendiniz ana üreterek bu koloninizin anasını değiştirin” bilgisinden hareket ederek bir önceki yazımda da bir kolonimin anasını değiştirmek istediğimi yazmış idim.
Neticede MACAHEL Arıcılık’tan 1 adet kafkas f1 melezi sipariş edip getirttim.Ana yı 17 mayıs c.tesi saat 12 gibi 5 gün önce bölünmüş 5 çerçevelik kovanın kuluçkalı çerçeve arasına verdim. Verirken kafesteki kek biraz az gibi gelmişti kendi kendime MACAHEL den iyi mi bileceksin dedim.Ertesi sabah 9 da acaba kekin ne kadarını tükettiler ana arının durumu ne diye kontrol ettiğimde kafesin içi işçiarı dolmuş ana piyasada yok.Eyvah anayı kesin öldürdüler dedim.Açık çerçeve arasında ve kovan önünde ananın ölüsünü aramaya başladım.Ana yok.Sonra çerçeveleri tek tek çekip aramaya başladım.O da ne kırmızı başlıklı kız petek üzerinde geziyor.
Yine okuduğum bilgilerde “kafkas ırkı gibi siyah ırklar ile sarı ırkların ana kabulünün zor olduğu” şeklinde de bilgi vardı. Bizim durum belki istisna belkide bu bilgiler çelişkili ama buda yaşandı.Dostlara ek bir bilgi olarak aktarmak istedim.
Herkese saygı ve selamlar.