18 Şubat 2008 Pazartesi

ARI BEYİ (HÜSEYİN İSPİRLİ) NE DEMİŞ ?

DEĞERLİ ARICILAR,
7 ŞUBAT 2008 TARİHLİ YAZIMA HALA DESTEK VE YORUMLAR DEVAM ETMEKTE.
BUNLARI DA BURDAN SİZLERE DUYURMAK BENİM BOYNUMUN BORCU OLARAK KABUL EDİYORUM.ÇÜNKÜ BU KİŞİSEL VEYA BÖLGESEL BİR SORUN OLMAYIP ÜLKEMİZİN BİR MESELESİDİR.(YENİ OKUYANLARA NOT:KONU,ÜLKEMİZİN HER YANINA DAĞ BAYIR FİDAN DİKELİM,ÇALI ÇALICIK ELİMİZE NE GEÇERSE DEĞERLENDİRELİM DİYE 7 ŞUBATTA YAZMIŞTIM). DAHA ÖNCE DE BALLI BABA SAYIN SELAHATTİN GÜNEY AĞABEYİMİN CEVABINI YAYIMLAMIŞTIM.
ÇÜNKÜ BU İNSANLAR VATANINI ÇOK SEVİYOR.ÇORBAYA TUZ ATIYOR.GÜZEL ÖRNEK TEŞKİL EDİYOR.BİZE DE BU ÖRNEKLERİ GÖSTERMEK DÜŞÜYOR.
ÜLKEMİZ 1 ZERRESİ BİLE HEDER EDİLMEYECEK KADAR KIYMETLİ BİR ÜLKEDİR.
NE YAZIKKİ EROZYON NEDENİYLE ALİVYONLU TOPRAKLARIMIZ HER SENE BAŞKA ÜLKE TOPRAKLARINA VE DENİZLERE TAŞINIYOR.
İKİNCİSİ KÜRESEL ISINMA NEDENİYLE KURAKLIĞI ÖNLEMEK İÇİN ORMANLARA VE AĞAÇLARA İHTİYACIMIZ VAR.
ARI BEYİ HÜSEYİN İSPİRLİ AĞABEYİM BAKIN NE DİYOR:
Tuncay Bey;Evet senin için 150-200 arası çogunlukla akasya olmak üzere fidan temin ettim.Mevsimi ve bölgenin rakımını dikkate alarak baharın uygun zaman da göndereceğim.Sen şimdiden nereye dikeceğini belirle ve yerlerini hazırla.Kolay gelsin.SAYGILARIMLA.
HÜSEYİN AĞABEYİME DUYARLI DAVRANIŞI İÇİN TEŞEKKÜR FALAN AZ GELİR.SİZ VE SİZİN GİBİ İNSANLAR ELİ ÖPÜLESİ KİŞİLERSİNİZ.ŞAHSIM VE TÜRK MİLLETİ ADINA ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM ABİ. FİDAN ÇUKURLARI KONUSUNDA DA; BENİM KÖYÜM BİR BELEDİYELİK.TÜM İDARİ VE MÜLKİ ERKANI SEFERBER EDİP KENDİMDE EKİBE DAHİL OLARAK KARLAR ERİMEYE BAŞLAR BAŞLAMAZ START VERECEĞİM.
O KONUDA SIKINTIM YOK ABİ ÇOK ŞÜKÜR.HAFTA SONU CUMARTESİ KÖYE GİTTİM ÇOK KAR VAR PAZAR SABAHI YOL KAPANIR KAYGISIYLA SAAT 08.30 DA KAYSERİ'YE HAREKET ETTİM İYİKİ GELMİŞİZ BU GÜN YOLLAR KAPALI OKULLAR TATİL OLDU İŞ YERİNE SERVİSİM YARIM SAAT GECİKMELİ ZAR ZOR GELDİ.(BEN KAYSERİ'DE İKAMET ETMEKTEYİM AMA KÖYDE DE ESKİ BİR EVİM VAR: KAYSERİ İLİ İNCESU İLÇESİ SÜKSÜN KASABASI;KAYSERİ-ANKARA YOLU 23.KM DE YERLEŞİK 2063 NÜFUSLU BİR BELDE ).
BİRDE ŞUNU BELİRTMEK İSTERİM BUNLARI YAZARKEN BEN KENDİ BÖLGEM VEYA KÖYÜMÜ ASLA GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURMUYORUM.BİZİM BURALAR GİBİ BOZKIR OLAN TÜRKİYE'NİN HER CM 'Sİ İÇİN YAZIYORUM.BALLI BABA 'NIN DEDİĞİ GİBİ "BU ÜLKE BİZİM ÜLKEMİZ".
BEN KUYUYA TAŞI ATMIŞ OLDUM.
SELAM VE SAYGILAR.

5 yorum:

ariciahmet dedi ki...

Ah ah boş arazı olsada fıdan diksem .anadoluda boş arazı var dıkmıyorlar diye kızıyorum ama dıkenı görüncede seviniyorum.sizlere kolay gelsun

TUNCAY HADİSE dedi ki...

SAĞOL AHMET ABİ,
KEŞKE BİR GÜN, SENİN DEDİĞİNİ BENDE DİYEBİLSEM.

İlhami Uyar dedi ki...

Sayın Hadise,yapılan güzel ve faydalı işleri teşvik etmemek olurmu,bizden sonraki nesillere yaşanabilir,temiz bir çevre bırakabilmek için,değişik alternatifler mutlaka vardır,toprak 350 yılda oluşuyormuş,bilimsel verilere göre,yapma imkanımızda olmadığına göre,ormanları çoğaltmaktan ve erezyonu önlemekten başka çaremiz yok.Katkısı olan tüm kişilere kolaylıklar,başarılar diliyorum.

TUNCAY HADİSE dedi ki...

İlhami Abi,
Konuya ilgi gösterdiğin için sağol varol.Sizden bir istirhamım olacak
Bu konuları kendi blogunuzdan da yeri geldikçe duyurmanızı rica ediyorum.Herkes okusun bunları.Hem bilgi,
hemde bilinçlenmiş oluyoruz.
Örneğin dediğiniz toprak oluşumunun 350 yıl sürdüğünü ben bilmiyordum.
Ama bildiğim birşey var ki;Türkiye'de lükse düşkünlük,Avrupa sevdası,kültür erozyonu,yeni nesle boş ansiklopedik bilgi yükleme,.....vs hepsinin muhasebesini yaptığımızda dönemsonu bilançomuzda
zarar hanesine:
-------Nehirlerle taşınan
-------Rüzgarla savrulan
-------Orman yangınlarıyla kaybolan
-------Sel felaketiyle sürüklenen
-------Yabancılara satılarak el değiştiren
-------........................
-------........................
birçok maddeler halinde karşımıza ZARAR sonucu çıkmakta.Bize düşen bu maddelerden doğaya karşı mücadele vererek yapılabilecek ne varsa onları yapmak ve zarar hanesinden silmek.Diğer maddeler siyasetçilerin işi.
saygılarımla.

arıbeyi dedi ki...

Tuncay bey merhaba. Fidanlar hazır. Acele adresini bildir. Bana huseyin_ispirli@hotmail.com adresimden ulaşabilirsin.SELAMLAR.