17 Mart 2008 Pazartesi

Almanya'dan Sayın Mehmet Yüksel'in su balonunun Türk versiyonunu denedim.Başarılı oldum.
5 lt lik sıvı yağ kabı ile koyduğum su 1 haftada 1 lt ancak eksilmiş.Daha önce 18 lt lik musluklu bidonun musluğunu damlar vaziyette bırakıyordum,kimi zaman tamamen bitiyor bazanda 4-5 lt si boşaldıktan sonra kendiliğinden akmaz oluyordu.Sayın Mehmet Yüksel'e çok teşekkür ediyorum.Benim arılarla birilikte kendisine dua ediyoruz .Allah razı olsun.
Su çabuk bitiyor sıkıntısı olan arkadaşlara tavsiye ederim,dahada geliştiren olursa paylaşalım.

5 yorum:

Mehmet Yüksel dedi ki...

Evet sistem olarak olmuş,5 litre
kapasitesi de iyi yanlız kabın devrilmemesi için birşeyler yapmanız lazım suluğu güle güle kullanın.

selamlar.

TUNCAY HADİSE dedi ki...

Sayın Yüksel,
Suluğun devrilme ihtimalini hesaba katmamıştım.Onada bir çare düşünelim.Tabii önemli olan sistemi tutturmaktı,o da oldu.Artık gerisi kolay.
Sana yine tüm arıcılar,kendim ve arılarım adına bir kez daha teşekkür ediyorum.
Çünkü geçen yaz çeşmeli bidon kullanırken bidonun musluğunu damlar vaziyette bırakıyordum.1 hafta sonra vardığımda 3-5 litresi damlayıp kurumuş bidonda daha 15 lt su olmasına rağmen musluk suyu kesmiş oluyordu.Biraz hızlı damlar bırakıyordum,bu seferde vardığımda su birmiş gene arılar susuz kalmış oluyordu.Bu sistemin benim gibi çok kişinin işine yarıyacağına inanıyorum.Bu yıl susuz yaz olmayacak inşallah.
saygılar.

Hüseyin Basri ÇALIŞKAN dedi ki...

abi çok teşekkür ederim arıcılığa yeni başlamış biri olarak bu açıklamalarınız ve bize sağladğınız öz güven için teşekkürler bu suluğu bende yapacağım umarım başarılı olurum

TUNCAY HADİSE dedi ki...

Hüseyin Bey kardeşim,
Bende acemi bir arıcı olarak eğer size faydamız olmuşsa ne mutlu bize.Su balonunun fikir babası Almanya'dan Sayın Mehmet Yüksel kardeşimdir.Asıl teşekkür ve duayı O ve diğer dostlar hakediyor.
Cesaretini asla kırma yoluna devam et.Çünkü en güzel uğraşı seçmişsin kendine.Sana başarılar diliyorum.Allah yar ve yardımcın olsun.
Son olarak şunu söylemek isterim.Araştırmacı bir yapıya sahip olmalısın ki mart ayındaki yazmış olduğum eski bir yazımı okuyup yorum yazmışsın.Bu şekilde devam et başarını ben Kayseri'den görüyorum.
Selamlar.

Hüseyin Basri ÇALIŞKAN dedi ki...

tuncay abi arıcılık ile ilgili her şey ilğimi çekiyor şimdilik 5 kovanım var ama kendimi arıcılık bilğisi konusunda çok aç hissediyorum arıcılık meslek yüksek okuluna girmeyi çok istiyorum paylaşımlarınız gerçekten çok güzel sayın mehmet yüksel abimede teşekkür ederim onunada bir soru sormuştum üşenmeden yanıtladı. arıcılığın en güzelyanı bir birinihiç tanımayan insanların arasında bir gönül köprüsü kuvvetli bir bağ kurması bence sevgiler ve saygılar tüm arıcı dostlara