17 Mart 2008 Pazartesi





Değerli Arı Dostları,
Bu hafta bir kaç tane resim çekebildim şükür.Yukarıdaki resimlerden anlaşılır mı bilmiyorum ama benim arıların ırkı hakkında fikri olan lütfen yazsın.
Bu arıyı geçen sene Nisan ayında emekli öğretmen Sayın Tahir Kozan'dan satın aldım.Bana Anadolu Irkı dedi ama bende anlamadığım için tam ne olduğunu çözemedim.Oğula çok meyilli.

5 yorum:

Mustafa ÖZMÜ dedi ki...

Tuncay Bey sizin arının cinsi Anadolunun yerliırkı diye tahmin ediyorum.Özellikleri ; Çok fazla sokar , hırçındır, az bal yapar, çok fazla ve hızlı çoğalır. Karakovan için eskiden bu arıları kullanırlarmış bizim buralarda. o zamanlarda karakovan da bakım az yapıldığı için bu arılar tercih edilirmiş.

TUNCAY HADİSE dedi ki...

Mustafa Bey,
Sanırım haklılık payınız var.Geçen yıl bal alamadık,ancak ben oğul vermesine bağlamıştım.Bu sene oğulu engellemeye çalışacağım.Hasbel kader çıkan oğul olursa ki olacağını düşünüyorum;o zaman ana arısını ruşete ya da bölünmüş kovana alıp tekrar birleştirerek kolomiyi güçlü tutmayı deneyeceğim.
Kovanın birinin de anasını kafkas yapıp bir deneme de o şekilde yapacağım.
Saygılar.

erbabarici dedi ki...

selam tuncay bey!
mustafa bey'e bende katılıyorum,arılarınızın ilk kemeri altın sarısı ve boylarıda kısa bizim anadolu ırkı dediğpimiz yerli arı tipini gösteriyor sanırım yerli arı ırkı olsa gerek.Ancak verim almak istiyorsanız biran evvel kafkas ırkına dönüş yapın umarım daha iyi olur.Saygılar.ESKİŞEHİR/MAHMUDİYE'DEN HASAN.

TUNCAY HADİSE dedi ki...

Sayın Hasan Bey,
Yorumunuz için teşekkür ediyorum.
Kafkas ana arı için dediğiniz doğru.Güvenilir bir yer bulursam hemen isteyeceğim.
Kayseri'den selam ve saygılar.

AHMET HANCI dedi ki...

senin arılar bal gibi kafkas kırması tuncay bey benim arıları gördüm sanki bizde kafkas diyoruz ama bende senin gibi inanmıyorum