3 Kasım 2008 Pazartesi

VARROA YETİŞTİRİCİSİ OLDUK



GEÇEN YIL ARILARIMDA TEK BİR VARROA GÖRMEMİŞTİM,BU BAHAR DA DAHİL OLMAK ÜZERE.AMA HASATTAN SONRA 4.İLAÇLAMAYIDA YAPTIM AMA YİNE VAR.

5 yorum:

Fatih dedi ki...

slm oncelikle gecmis olsun kulandigin ilaclari ve uygulamalari blogunda goremedim bu blog yaptigimiz isleri yayinlayip tartismak ve dogrulari bulmak icin degilmi sen kulandigin metodlari yaz bizlerde yardimci olalim saygilarimla

TUNCAY HADİSE dedi ki...

FATİH BEY,
ARŞİV YAZALARIMDA GEÇEN YIL OBESON JEL KULLANDIĞIMI YAZMIŞTIM.
BU SENE KONUSUNDA HAKLISINIZ FORMİK ASİTİN 3X15 CM KARTON ŞERİTLERE EMZİRİLMİŞ ŞEKLİNİ KULLANDIM.BUNU 3 KEZ TEKRARLADIM 1ER HAFTA ARA İLE.BAKTIM HALA VAR.
OBESONU YENİDEN KOYDUM.2 HAFTADIR BEKLETTİM ÇÜNKÜ 2 HAFTADA YENİLEMEK GEREKTİĞİ YAZIYORDU AMA YİNE VAR.DEMEKKİ BİR YERDE HATA VAR.İŞİ ÇÖZEMEDİM.
SAYGILAR

UĞUR KIRAN dedi ki...

İşi çözememenin kaynağını ben söyliyim.Varroa mücadelesinde aynen benim gibi geç kalmışsın.Zamanında müdehale etmiş olsaydınız böyle olmazdı.Aynı durum bendede var,sebebi çok geç kalmış olmak.Yakında bende oksalik asit yapacam .Bir dahada gec kalmayacam bu işlerde

Mehmet Gündoğdu dedi ki...

slm tuncay bey geçmiş olsun galiba varrova paraziti hat safhaya ulaşmış sende biliyorsun kapalıgözlerdeki varrovalar ilaçtan etkilen miyo bunları göz önunde bulundur birde çevrende arı varsa ilaçta kullanmıyorsa buda senin varrova mücadeleni uzatır ben de geçen sene yaşadım aynısını ilaç zamanlaması çok önemli lolay gelsin

TUNCAY HADİSE dedi ki...

Sn Uğur Bey ve Mehmet Bey,
Geç kalma konusunda haklı olabilirsiniz.Geçen sene de bu mevsimde mücadeleyi yapmam ve hiç varroaya rastlamamam beni yanıltmış olabilir.Geçen yıl sonbaharda ve baharda tek varroa yoktu.Yakınımda da 1 arıcı var ama geçen yılda vardı aynı arılık.
Uğur abi oksalik asit buralarda yok.Çoğu malzeme satıcısı formik asit,oksalik asit,perizin deyince gözüme bakıyor(ömründe hiç duymadığı birşey sormuş gibi).
Bir satıcıda formik asit var ondan alıp İlhami Uyar'ın yöntemini kullanarak tekrarlayacağım.
Tek korkum formik asitin ambalajını inceledim ne satıcı firma ne ruhsat...hiç birşey yok sadece %65 formik asit atiketi koymuşlar şüpheli bir ürün ama başka şansım yok.
Saygılar.