17 Kasım 2008 Pazartesi

CANLI TAKVİM VE TARİH KİTABI





Değerli Dostlar,
Sizinle arıcılık haricinde başka bir şey de paylaşmak istedim. 97 yaşında bir çınar,babaannem Asiye Hadise,nam-ı diğer Terzi Asiye(köydeki lakabıdır,köyde kol ile çevrilen dikiş makinasını ilk kullanıp vatandaşa tanıtıp eskiden kullanılan tüm giyecekleri dikebilen şahsiyettir).
O Türkmen oymağı Muradoğulları'ndan Mahmutoğlu kabulesi(kendi deyimini kullanıyorum) Halil Ağa'nın oğlu Osman Bey'in Türkmen kızı.97 yılın ilk 5 yılı hariç ogünden bu güne kadar günü gününe hafızasında ve hatırlıyor. Milli mücadeledeki seferberlik günlerindeki sıkıntılardan tutunda yaşamın her aşamasını aslı, nesli, köydeki yaşayanların 7 ceddini eksiksiz hatırlıyor. Mevsimin eski takvim ile hesabını günü gününe hala söylüyor. Geçmişten ne sorarsanız sorun kitap karıştırmaya gerek yok anında söyleyebiliyor.
Sizlerle paylaşmak istedim.Hoşça ve esen kalın.

11 yorum:

erbabarici dedi ki...

Selam Tuncay Bey!
Gerçekten çok güzel,babaannenize sağlıklı bir ömür diliyorum,büyüklerimize bu şekilde değer verilirse geleceğimizde garanti altına alınır bizlerde sayılan sevilen insanlar oluruz en önemlisi onların hayır ve dualarını almak.Selam ediyor babaannenin ellerinden öpüyorum.

Hayyam dedi ki...

Allah sağlık sıhhat versin.Siz bu değerin iklim ile ilgili sözlerini burda arıcı dostlarla paylaşırsan bizler de faydalanırız.Örneğin ninemiz mart ayında duruma bakıp bu sene bahar şöyle gidecek bu sene arılar çok bal yapar dedimi flaş haber yapmalısın .Selamlar

Ballı Baba dedi ki...

Değerli kardeşim, ne olur benim için babaannemizin ellerinden öp ve hayır dualarını beklediğimizi söyle. Yaşayan tarihden çok bizler beli bükülmüş ihtiyarların ve yeni doğan yavruların yüzü suyu hürmetine rızıklanıyoruz. Rabbim sağlıklı bir ömür versin...Başımızdan eksik eylemesin AMİN. AMİN...

Unknown dedi ki...

değerli dostum baba annenizin ellerinden öperim niçe sağlık mutluluk ve huzur dolu seneler dilerim

UĞUR KIRAN dedi ki...

Ne mutlu size,inanın imrendim.

TUNCAY HADİSE dedi ki...

DEĞERLİ DOSTLAR,
GÖSTERDİĞİNİZ TEVECCÜH İÇİN HEPİNİZE AYRI AYRI TEŞEKKÜR EDERİM.
SAĞOLUN VAROLUN.
HOŞÇA VE ESEN KALIN.

Yalçın Sezer dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Yalçın Sezer dedi ki...

Merhaba,

Babaanneniz 97 yaşında maşallah hala sağlıklı görünüyor. Allah nice sağlıklı günler nasib etsin.

Benim babaannemde 15 gün önceye kadar çok sıhatli idi 83 yaşında fakat 15 gündür yoğun bakımda. Nedeni ise hiç bitmeyen yemek isteği... Mantı, tereyağı, yağlı peynir süt, bal kaymak ve kebap yiye yiye her gün acaba çıkacakmı demekten kendimizi alamıyoruz.

Bizlerde böylesi günleri sağlıklı ve mutlu bir şekilde yaşarız inşallah.

Yalçın SEZER
www.bereketbal.com

TUNCAY HADİSE dedi ki...

YALÇIN BEY,
BABAANNENİZİN HASTA OLMASINA ÜZÜLDÜM.ALLAH ACİL ŞİFALAR VERSİN.
BABAANNEME SAĞLIKLI OLMASINI NEYE BORÇLU OLDUĞUNU SORDUĞUMDA;ESKİDEN DİYOR BİZ YAZ GELDİĞİNDE KÖYDE DURMAZ İDİK.SONBAHARA KADAR ERCİYES YAYLASINDA YURT TUTARDIK.TEREYAĞDAN BAŞKA YAĞ KULLANMAZ.TENİ ÇIKAN YAĞLAR İNSANI HASTA EDER ONLARI KULLANMAYIN SÜT,YOĞURT VE PEYNİR DAİMİ YİYECEKLER OLMALI.YEMEK AZ YENMELİ DİYOR.
ALLAH HEPSİNE UZUN ÖMÜR VERSİN.
SAYGILAR

arıbeyi dedi ki...

Tuncay Bey bu güzel haberin için kutluyorum seni.İşte her konuda yazabilirsin.Arıcılıkla ilgili olması şart değil.Arıcılarda bu toplumdan birileri.İşte bu haberinde övgüye layık olmuş ve tereddütünün yersiz olduğunu anladın sanırım sende.
Baba annenin bende öpüyorum o nasırlı ellerinden.Allah sağlıklı ömrünü uzatsın.
Ne şanslı bir nineymiş ki senin gibi değerini ve kıymetini bilen bir toruna sahip.
Sana tavsiyem ninemizin o değerli bilgilerini kayıt altına al.Zaman gelir ihtiyaç duyarsın ve bizlerle de paylaşırsın ara sıra.
Selamlarımı ilet.
SAYGILARIMLA.

İlhami Uyar dedi ki...

Tuncay bey Allah uzun ömürler ve sağlık versin,onlar toplumun köşe taşları,saygı ve sevgimizi beklemekten başka hiç beklentileri yok bizlerden,biz Uyar ailesi olarak daha nice sağlıklı ve uzun ömürler dileklerimizi iletiyor saygıyla ellerinden öpüyoruz.