23 Kasım 2010 Salı

KAYSERİ'DEN BAKAN GEÇTİ

Öncelikle tüm dostların mübarek Kurban Bayramını kutlarım. Bayramın 3. günü duydukki Arı Bakanı Sayın Ali Türk Kayseri'ye gelip Tanrı misafirimiz olacak.Kendisini karşıladık ve ailesiyle birlikte hanemizi şereflendirdi sağolsun.Kendisinin zamanı çok kısıtlı olduğu için istediğimiz şekilde ağırlayamasak ta görüşme konuşma fırsatı bulduk. Kayseri'den kendisi ile sanaldan tanışıp görüşemediğimiz Fatih Mutlu kardeşimde geldi sağolsun. Yukarıdaki resimde solda Fatih Mutlu,ortada Bakan Ali Türk ve sağda acizane ben.Kayseri'ye çok bakan geldi,başbakanlar geldi,Cumhurbaşkanları geldi.Ama bu bakan başka.Gelirken boş gelmemiş. 2 kovan içine 4 er çerçevelik 4 koloni(anaları karnıol F1) getirmiş.2 adedi kendisinden,2 adedi Sayın Dr Muhteşem Turunç abimden olmak üzere.Çünkü benim arılarım yaz ortasında formik ve laktik asit kurbanı olmuşlardı.Acemi arıcı olmama rağmen 3 kış geçirip kışta ve baharda hiç koloni söndürmemiştim.Ama bu yaz kendi hatam sebebiyle koloniler tümüyle gümledi. Elimde 1 tane kalmıştı onuda 3 e bölüp yedek analar verdinse de durum vahim.Adı üstünde bakan bunu duydu durur mu?"Ben illaki yönümü Kayseri'ye çevirip o tarafa bakacağım,sen ramazan bayramında arısız kaldın kurbanda senin arılığını arılandıracam" dedi.Ben garibanda bakan sözünü geri çeviremedim.Hem Ali Abi'ye hem Sayın Muhteşem abiye buradan çok teşekkür ediyorum. Herşey bir yana ama işte bu insanlar artık bazı şeyleri aşmış arkadaşlar. Bana daha önce Ali abi ana arı lazım olduğunda da ne zaman istedimse anında gönderdi.Israrla hesap numaranı ver abi dedim kabul etmedi. Bunları şunun için yazıyorum. Bana koloni veya ana arı gönderdiler diye değil. Ancak insanlık,adam gibi adamlık biryerlerde hala var arkadaşlar, bunun için yazıyorum.Dikkatinizi bu yöne çekmek istiyorum.
İşin magazin kısmındaysa aşağıda görüldüğü gibi devam etti:Yukarıda iki oğlum ve ben arıları indirdikten sonra.(resim Ali Abiden alıntı)
Resimde solda babam,yanında Fatih,Ali Abi ve Ali abinin annesi. Resimde Ali Abiye Doktor kontrolünde ikramda bulunuyoruz.Evde çay içerken Muhteşem Abi'yi arıyor bakan :"Kayseri'deyim ne yiyelim" diyor. Telefon bana geliyor.Muhteşem Abi"sakın ona birşey yedirmeyin kollesterolü yükselir"diyor.Bizde doktor tavsiyesini dinledik tabii.Tabaklara az birşey koyduk artık.
Ali abiyi Ürgüp yönüne uğurladıktan sonra arıları şehir merkezine 23 km uzaklıktaki köyümde bulunan arılığıma götürdüm. Kovanları öyle güzel paketlemiş ki ilk bölmeyi açmak için biraz uğraştım sonra baktım olmuyor maket bıçağı ile çuvalları kestim, birazda geç çıktığımdan dolayı hava karardı.Karanlıkta ışıldak lamba ile bu arıları bizim kovanlara aktardım. Arılarda sanki okadar yol gelip hiç bunalmamış,çok sakin. Bizim yerli melezleri bırakın aktarmayı o karanlık ortamda kovanı tıklatsanız hepsi dışarı dökülüp üstünüze sıvaşır ve şişlenmedik yeriniz kalmaz.
Resimleri çekerken o kadar karanlıktı ki yakın plan resimleri fotoğraf makinasını tahmini tutup resim çekiyordum.
Biraz uzaktan çektiklerimi ise ışıldak lambanın loş ışığına göre makinayı yine tahmini tutuyordum.Çünkü karanlıkta çekeceğim bir kare görünmüyordu sadece ışıldağın ışığı karanlık footoğraf karesinde bir ışık noktası olarak görünüyordu.


Ve ertesi gün artık çevreyi belleme uçuşuna çıktılar.












6 yorum:

muhteşem turunç dedi ki...

Tuncay abim benim inşallah hayrını görürsün arıların bereketli olurlar inşallah. İşin adamlık kısmına da biraz gelmek gerekirse asıl sen adam gibi bir adamsın. Kovanları açdın ilk gördüğünde belki beğenmedin yav bumu gönderdiğiniz arı dedin ama bizim anadolu insanı olarak aldığımız terbiyede böyle konuşmak yokdur. Ayıpdır. Biz böyle öğrendik ve gelen hediye övülür teşekkür edilir. Kal sağlıcakla abi...

TUNCAY HADİSE dedi ki...

Muhteşem Abi,
Senden ve Ali abiden veya x kişiden gelen hediyeyi beğenmedim,sevmedim,hoşlanmadım,...gibi cevaplar buyurduğunuz gibi kültürümüz literatürüne daha girmedi çok şükür.Ancak tüm samiyetimle şunuda söyleyebilirim ki;arıları ertesi gün kotrol ettiğimde ortada iki çerçeve yavrulu yan iki çerçeveler arılı az ballı ve arılardaki sakinlik dersen tadından yenmiyor.EEE daha ne olsun 4 çerçeve arı iki çerçeve yavru,analar f1 Allah derim abi.
Ali abi sıkı sıkı tembih etti bunlara koyu şurup ver yavrulardan boşalan alan bloke olsun diye banada sadece bunu yapmak düştü.
Şurupları verdim haftaya hava müsait olursa inşallah kontrol edip bir parti daha şurup verilecek.Tekrar teşekkür ediyorum sağolun varolun.Bana oyuncaklarımı vermekle beni mutlu ettiniz.Allah'ta sizi çoluk çocuğunuzla ömür boyu hep mutlu etsin.

HIFZI ALTINOK dedi ki...

Topragım yeni arıların hayırlı olsun. Ali abinin size gelmesine bir yerden çok sevindim bir yerdende çok üzüldüm. Bana bir telefon etseydiniz hemen kayseriye gelirdim nasip degilmiş.Yolunuz yozgata düşerse beklerim. herkese selemlar.

TUNCAY HADİSE dedi ki...

Sayın Altınok teşekkür ederim.Ali Abi zamanı kısıtlı olduğundan çok az kalıp Ürgüp istikametine devam etti.Nasip kısmet diyelim.
Hoşça ve esen kal.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Tuncay kardeşim biz yıllardır görüşmesek te arkadaşız. Bir sana degil bir çok kişiye arı ve anaarı vermişim. Her şeyin karşılığı para değildir. Bazı kişilere de hediyeler verdik, bizi aşırı derecede rencide edenler oldu. Herkesede hediye verilmiyor, yoksa başına püsküllü bela alıyorsun.

Günler acayip kısaldı. Yoğun işlerim arasında zorda olsa arıları paket yaptım bir tanesi hepsinden zayıf, o koloniye iki çıtası yavrulu olanın bir çıtasını ver kovanlar tam dengelenir.

Yogun koyu şurup ver ve çıtaları bloke et, genç nesille kışa girecek ve inşallah bahara çıkacaklardır.

İnşallah ilk fırsatta yeniden o taraflara geleceğim. Bende sizlerle tanışmaktan büyük zevk aldım. Çok kısa oldu ama yapacak bir şey yok. Fatih'le senden önceye dayanır tanışıklığımız, ona da buradan yeniden selamlar sunuyorum.
Kalın sağlıcakla.

TUNCAY HADİSE dedi ki...

Ali Abi,
Yapılan bir iyiliğe karşı;iyilik yapan kişiye nankörlük etmek bizim kitabımızda yazmaz,biz bu gelenek görenekle yetiştik."Yediğin ekmek gözüne-dizine durur" derdi rahmetli Yaşlı Çınarımız.Sonuçta diyorsun ki "ben nicelerine bu tür iyilik ettim ve işim rast gidiyor".
Mutlaka da öyle olur evelallah.Çünkü niyetin halis ve Allah biliyor.Kazanan hep sen olursun inşallah.Bize de burdan dua etmek düşüyor tabii.Allah tüm işlerini rast getirsin inşallah.Nankörlük eden inkarcılarıda Allah bildiği gibi etsin.
Arıları da besleyede aldım sadece dengeleme işi kaldı.
Buralara gelirsen inşallah daha uzun görüşme konuşma fırsatı buluruz her zaman beklerim baş tacısın.
Saygı ve selamlar.